FAQ items aan het laden...

Over Viva la Musica

Viva la Musica Uden werd in 1972 opgericht als “Operettevereniging Uden”. In 1987 voegde het koor ook operastukken aan het repertoire toe. Het opvoeren van opera’s gaf een goed gevoel en men realiseerde zich dat nu de vlag van ‘operettevereniging’ de lading niet meer dekte. In 1996 werd om die reden de naam veranderd in ‘Viva la Musica Uden Opera-Operette-Musical’ en sinds 2014 luidt onze naam: ‘Viva la Musica Regionaal Klassiek Muziektheater’.

Op dit moment bestaat Viva la Musica uit 48 enthousiaste zangers en zangeressen. Wij repeteren elke maandagavond van 19.45 uur tot 22.15 uur in het Muziekhuis Sint Caecilia, Forelstraat 2, 5408AT, Volkel.

Wij streven er naar om elke 2 à 3 jaar een volwaardige ( integrale ) voorstelling ten gehore te brengen met orkest en solisten, uitgevoerd in specifieke kleding en decor. Zoals in het verleden o.a. de musical Anatevka, de Carmina Burana, de opera Giovanna d’Arco / Jeanne d’Arc, de komische opera’s L’Elisir d’Amore en Fledermaus in de onderwereld, een eigentijdse combinatie van “Die Fledermaus” van Johan Strauss en “Orpheus in de onderwereld” van Jacques Offenbach.

In 2019 hebben wij, ter ere van “100 jaar vluchtoord” een remembrance concert verzorgd waarbij “The Armed Man”  van Karl Jenkins werd gezongen.

Als er geen integrale uitvoering is gepland dan wordt er hard gewerkt aan een kleiner concert. Dat kan heel divers zijn en ook in samenwerking met andere koren, zoals in 2013 Het Requiem van Verdi en in 2017 een gezamelijk concert met de Osse Opera t.g.v. hun 85 jarig bestaan. In 2019 stond een speciaal Rossini Concert op het programma.

Sinds 2007 staat het koor onder muzikale leiding van dirigent Ago Verdonschot. Ago is naast dirigent van Viva la Musica tevens dirigent van het Rotterdams Operakoor, het Haarlems Gemengd koor en het Amsterdams Operakoor. Ook treedt hij regelmatig op als solist.

Wij willen graag een zo groot mogelijk publiek benaderen, dus niet alleen de klassieke muziekliefhebber maar ook de mensen die niet met klassieke muziek opgegroeid zijn. Op die manier hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het in stand houden van de cultuur van opera, musical en operette. Wat we vooral willen laten horen en zien is dat zingen een hele leuke hobby is. Een mooie bijkomstigheid daarbij is dat, volgens Erik Scherder, hoogleraar neuro-psychologie, zingen en met name samen zingen een positieve uitwerking geeft op de hersenen in relatie met het ouder worden.

Voldoende redenen dus om geheel vrijblijvend eens een repetitie van ons bij te wonen.

En natuurlijk verwelkomen wij graag nieuwe leden!
Je kunt je aanmelden of informatie opvragen via: info@vivalamusica.nl of via secretariaatvlm@gmail.com .