Oproep voor nieuwe leden.

Passie voor zingen!

Samen zingen is samen muziek maken; bekende en wat minder bekende opera’s, operettes en musicals ontdekken en daarmee je stem laten horen! Met elkaar naar een concert toe werken.
Samen zingen werkt niet alleen ontspannend, maar is ook een leuke manier om nieuwe contacten op te doen. En zeker ontspannend, want: “Zingen is een leuke en ontspannende hobby”, volgens Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, “goed voor je geestelijke en lichamelijke gesteldheid”. Daarnaast is zingen een bewezen goede therapie voor mensen die corona hebben gehad.

Denk je: dat zou wel eens iets voor mij kunnen zijn en heb je interesse om te komen luisteren of zelfs mee te zingen?
Kom dan langs op een van onze repetities op maandagavond en maak kennis met het koor.
Lijkt het je wat, dan wordt je ingedeeld bij een stemgroep.
Het koor telt acht stemgroepen: 1e en 2e sopraan, 1e en 2e alt, 1e en 2e tenor, bariton en 2e bas.
Je wordt naast een ervaren koorlid geplaatst die je zal begeleiden bij de repetities. Als je niet weet in welke stemgroep je het beste past, zal de dirigent door middel van een stemtest bepalen bij welke stemgroep je wordt ingedeeld. Leeftijd speelt geen rol; noten lezen, en uit het hoofd zingen is geen vereiste, al is het wel handig!

Het is ook mogelijk om je aan te melden als projectlid om voor een bepaalde periode een aanstaand concert in te studeren en uit te voeren.
Als projectlid betaal je eenmalig € 50,00, inclusief de partituren. Voor concertkleding kan worden gezorgd.
Wil je na een proefperiode van 3 maanden lid worden dan betaal je per maand € 16,00 contributie.

De repetitie is op maandagavond van 19.45 uur tot 22.15 uur
met om ongeveer 21.00 uur een korte pauze.
Het adres is: Muziekhuis Sint Caecilia, Forelstraat 2, 5408AT, Volkel

In verband met inrichting van de zaal graag van te voren aanmelden bij: secretariaatvlm@gmail.com of bel met Marianne du Maine: 06 10617137.

Alvast leuk om te weten:

Het koor, ooit begonnen als Operette Vereniging Uden, heeft leden uit de hele regio van Uden zoals onder andere: Veghel, Helmond, Heesch, St. Oedenrode, Grave en Wijchen. Het repertoire bestaat uit Opera, Operette en Musical.
Andere werken zoals “het Requiem van Verdi”, “Carmina Burana” en “The Armed Men”, zijn ook in het repertoire opgenomen.
In het najaar van 2022 is in Markant theater Maashorst het 50-jarig jubileumconcert gegeven met werken van enkele bekende componisten zoals: Verdi, Lèhar en Webber, begeleidt door orkest, solisten en ballet.