Het koor

Opera is wanhoop, liefde, verlangen, verdriet, extase én humor. Op de bühne van de opera worden alle emoties openlijk getoond. Onze passie is het goed overbrengen van deze emotie.

PMF (33 van 89)

Viva la Musica Regionaal Klassiek Muziektheater

Onder de naam “Operettevereniging Uden” is op 1 januari 1973 ons koor van start gegaan. Met zo’n 2 á 3 optredens per jaar zorgden we met ons operette repertoire en later steeds meer ook operaliederen voor veel bekendheid.

Van lieverlee werd ons repertoire uitgebreid met nummers uit bekende musicals en veranderde in 1996 onze naam in “Zangvereniging Viva la Musica”. In 2014 kreeg Viva la Musica de toevoeging “Regionaal Klassiek Muziektheater”.

Ons koor bestaat uit 48 enthousiaste zangers en zangeressen. Wij zingen liederen uit bekende maar ook minder bekende opera’s en operettes. Componisten als G. Verdi, G. Rossini en G. Donizetti schreven geliefde en mooie operamelodieën en dat geldt ook voor componisten van operettes, zoals F.Lehár en J. Strauss.

Muziek is emotie; het kan ontroeren, troosten, blij maken en ontspannen. Die emoties zijn niet alleen bij de toehoorders, maar ook voelbaar bij de dirigent, de musici, de zangers en zangeressen!
Onze passie is het goed overbrengen van die emotie.

Samen met dirigent Ago Verdonschot repeteren we iedere maandagavond in het Muziekhuis, in de Forelstraat 44 te Volkel. De repetitietijden zijn van 19:45 – 22:15 uur. Ieder jaar geven we 2 á 3 concerten.

Wat maakt het zo leuk om deel uit te maken van het koor?

De kracht van verbinden is misschien wel de beste omschrijving. Er ontstaan vriendschappen en er is aandacht voor elkaars lief en leed. De repetities zijn, behalve serieus instuderen, ook gezellig en ontspannen.

IMG_7595

Optreden in de Sint Petrus kerk ter gelegenheid van 25-jarig dirigentenjubileum van Ago Verdonschot samen met het Orpheus ensemble uit Dordrecht.

meedoen

Lid worden van ons koor?

Zing je wel eens stiekem in de badkamer en ben je benieuwd hoe het is om in een groot koor te zingen?

Viva la Musica is op zoek naar nieuwe leden, met name mannen (tenoren en baritons) en vrouwen (sopranen), maar ook andere zangstemmen zijn bij ons van harte welkom.

Interesse? Zing dan vrijblijvend een paar keer mee met onze repetities.