Dirigent

Headshot Ago

Ago Verdonschot

Ago Verdonschot is dirigent en zanger. Koren waar hij op dit moment leiding aan geeft zijn: Viva la Musica uit Uden, Het Amsterdams Operakoor, het Haarlems gemengd Koor en het Rotterdams Operakoor.

Het repertoire van Ago omvat missen van Haydn, Mozart, Schubert en Gounod, het Requiem van Faurè, The Messiah van Händel, The Armed Man van Karl Jenkins, die Jahreszeiten van Haydn, Die erste Walpurgisnacht en Elias van Mendelssohn, het Requiem van Verdi, de Londense Versie van Ein Deutsches Requiem van Brahms en het Weihnachtsoratorium van Bach.

Na zijn eerste opera, Attila van Verdi, dirigeerde hij scenische en concertante opera’s en fragmenten uit werken van Mozart, Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi, Mascagni, Leoncavallo, Boito, Puccini, Bizet, Gounod, Wagner, Meyerbeer, Tsjaikovsky en Borodin.
Ago dirigeerde eveneens operettes als der Zigeunerbaron, Die Fledermaus, The Gondoliers en Die Czardasfürstin.
Ago treedt ook regelmatig op als zanger (bariton). Naast de concerten met zijn eigen koren zingt hij regelmatig oratorium. Hij is te horen als Christus in de Mättheus en Johannes Passion van Bach, en de requiems van Brahms, Duruflè en Faurè.
Ook zingt Ago graag liederen. In 2018 zong hij de première van drie liederen die door componist George Beentjes speciaal voor hem zijn geschreven.
Met het nieuwe ensemble Opera Gala Stars, zingt hij op diverse locaties door het land scènes uit Italiaanse en Russische opera’s.
Tijdens de Operadagen Rotterdam is Ago èèn van de vaste solisten bij Van Smartlap tot Opera met concerten op de Koeweide in Crooswijk en Hoek van Holland.
In het voorjaar van 2019 maakte hij zijn debuut als dirigent en zanger in een uitverkochte Philharmonie van Berlijn.
In 2020 zal Ago wederom het Weihnachtsoratorium van Bach dirigeren in Haarlem.
Daarnaast nog concerten in Duitsland en Luxemburg, L’elisir d’amore van Donizetti in Amsterdam.